De artsen

Dr. Pieter Maerten

dr. Pieter Maerten

Sinds 2008 ben ik huisarts te Tielt en in 2011 stond ik samen met Dr Watté Gilberte mee aan de wieg van huisartsenpraktijk De Watertoren. Ik ben ook werkzaam als huisarts in het Dienstverleningscentrum Heilig Hart te Deinze, waar kinderen en volwassenen verblijven met een ernstige mentale beperking. Naast de huisartsgeneeskunde ben ik ook sport- en keuringsarts. Sporters kunnen met allerhande vragen bij mij terecht, zoals sportmedische keuringen, blessures of voor inspanningstesten op fiets of loopband.

Dr. Ellen Seys

Dr. Ellen Seys

In juni 2015 studeerde ik af als basisarts aan de universiteit van Gent. In augustus van datzelfde jaar startte ik mijn tweejarige opleiding tot huisarts in huisartsenpraktijk De Watertoren in Tielt. De aangename werksfeer, goed georganiseerde praktijk en vlotte samenwerking met mijn collega’s Dr Watté en Dr Maerten, maakten dat wij na die 2 jaar samen beslisten om met ons drieën te gaan samenwerken. Naast de huisartsenpraktijk werkte ik van 2015 tot eind 2019 ook als arts bij Kind & Gezin. De extra ervaring voor preventie en zorg bij de allerkleinste patiëntjes zijn mooi meegenomen. In 2018 volgde ik de LEIF-opleiding, zodat ik patiënten met vragen rond euthanasie en levenseinde kan bijstaan.

Dr. Jasmine Rooryck

dr. Jasmine Rooryck

In juni 2018 studeerde ik af als arts aan de KU Leuven. Tijdens mijn basisopleiding was ik onder meer drie maanden werkzaam op de kinderafdeling in UZ Leuven om zo met voldoende kennis en vertrouwen ook de kleinsten onder ons te onderzoeken en te behandelen. Mijn vervolgopleiding tot huisarts deed ik bij dr. Bollengier in Koolskamp en vervolledigde ik in Tielt bij de huisartsen van De Watertoren. De aangename werksfeer en de goed georganiseerde praktijk tijdens mijn opleiding in Tielt overtuigden mij om verder met hen samen te werken na mijn afstuderen in 2020.
Ik ben zelf veel met sport bezig en ook als arts heb ik een hart voor sport. De opleiding tot sportarts, die ik ook beëindigde in 2020, draagt ertoe bij om sporters nog beter te kunnen begeleiden en behandelen.
Tijdens mijn opleiding ontdekte ik dat ik het heel aangenaam vind om een antwoord te bieden op alle kleine en grote vragen. Ik kijk er dan ook naar uit om jullie, van jong tot oud, ziek of gezond, zo goed mogelijk te helpen met jullie vragen en problemen.

Dr. Smet Evelien

Dr. Smet (HAIO - huisarts in opleiding)

Mijn naam is Evelien Smet. Vorig jaar rondde ik mijn basisopleiding Geneeskunde af aan KU Leuven. Hierna koos ik voor de vervolgopleiding van Huisartsgeneeskunde, waar ik gedurende 3 jaar onder supervisie mij verder kan ontwikkelen als huisarts. De eerste 18 maanden zal ik dit in huisartsenpraktijk 'De Watertoren' doen. 

Als huisarts sta je heel dicht bij de patiënten, en kan je hun volledig verhaal blijvend opvolgen. Bovendien is het ook een zeer gevarieerd beroep.

Zo ben ik dan ook heel enthousiast om eraan te beginnen!

Tot snel!